måndag 31 augusti 2015

Skräck!!

På schemat stod idag en liten promenad med hästarna. 
Låter i sig rätt ofarligt, eller hur?! 
Hur som helst, vi hämtade in Minerva och Viking, som för övrigt verkar ha hittat varandra, de stor och kliade på varandra när vi kom!
Pyssel i stallet först och sedan ut. Bort till golfbanan tänkte vi! Jomenvisst tänkte hästarna, och vi knatade iväg. 
Och vi kommer fram till golfbanan där några golfare befann sig. Inget konstigt sa Viking. 
Till en början i alla fall.
Droppen kom när ett gäng golfare lite längre bort började röra sig i flock tillsammans med sina golfbagar med tillhörande stora paraplyer. Åh, herre vad farliga de var sa Viking! Han blåste upp sig, snurrade runt, höll andan, ja allt sånt där en häst som får syn på en sabeltandad tiger gör. 
Samtidigt står vi andra tre, speciellt Minerva och glor storögt på honom och undrar vad fasen det var som hände.
Tacksam var jag i detta att han lyssnade på mig och inte blev okontaktbar, man kan ju aldrig veta med en ny häst!
Vi gjorde som sagt ingen stor grej av det hela utan vi gick bara vidare, inte längs med golfbanan dock, utan upp i skogen. En liten dos livsfarliga golfare åt gången i början är tillräckligt. Han lugnade sig med en gång! Skönt det att han kan växla ner så pass fort. 
Så nu vet vi vad vi ska syssla med de närmaste dagarna, gå bort till golfbanan och spana på sabeltandade tigrar (läs golfare) och vänja pojken vid dessa :) 


söndag 30 augusti 2015

Första dagen med Viking!

Idag gjorde vi som vi tänkt, pyssel, mys, gos, lätt träning på volten och en liten promenad. 
Vi ägnade runt 1 ½ timme inne i stallet och bara pysslade om hästarna, jag borstade igenom Viking ordentligt, gosade, redde ut svans och så skrapade vi bort massor av styngflugeägg. Har lite kvar, men de tar vi efter hand, huvudsaken är att det mesta är borta. Vi testade även om lite av vår utrustning passade, och jajemen, sadeln låg bra, tränset var han inte så förtjust i så det blir till att plocka ihop ett annat, ett bett som passade samt huvudlaget med hackamoret satt fint. Under tiden inne var Viking helt lugn, stod och sov, vaknade till och gosade, somnade lite till och var helt avslappnad. Han verkar verkligen gilla att bli pysslad med!!
Sedan gick vi ut till volten, där vi ägnade en liten stund mest till att se hur och på vilka signaler han svarade på. Han hade stenkoll på mig hela tiden! Det enda som han inte riktigt hade tålamod med var att stå still när vi gjorde halt ;) Han fick även gå över en presenning, jätteläskigt tyckte han först, sedan gick han över det som han aldrig gjort annat.

Avslutade sedan med en kort promenad, inte där vi tänkt så där befann sig en koloni av älgloppor, så det fick bli grusvägen en bit istället. Inga problem där inte! Viking var glad och lyhörd, och hade nog kunnat tänka sig gå en bit till ;)
Sedan var det hagen igen. Lilla hagen denna gången, då vi fick fixa elen till den stora hagen, strömmen gick inte igenom riktigt så bra som vi ville. När vi fixat det släppte vi över dom till den stora hagen igen. Härligt var det när man kommer och ska hämta att han kommer direkt när vi visar oss :) Han är så nyfiken och så mån om att få vara med!! 

Härliga häst, känslan säger att detta kan bli riktigt bra!! Gillar honom väldigt mycket redan och det är en sådan härlig känsla i stallet nu!!

Fina killen!!

lördag 29 augusti 2015

Två nya familjemedlemmar!!

Viking har kommit och en liten kyckling har kläckts!!
Kom ut till hönsen i morse och det pep som bara den under lilla hönan som ruvat, en liten kyckling har äntligen tittat ut!! Så söt!! Synd att det bara blev en, nu hoppas vi på att den lilla sötnosen klarar sig bra!!

Färskare än så här blir man inte, välkommen till världen lille plutten!!

Och lite senare idag kom han äntligen, Viljar Viking!! Som vi väntat och längtat!! 
MInerva är inte helt charmad än, hon får inte mothugg som hon har fått av de andra hästarna vi släppt ihop henne med, det har gått igång och rusat och muckat, Viking markerade hyggligt och bestämt de två gånger Mineva måttade ett par sparkar mot honom att han inte tyckte det var ok, och att hon skulle tagga ner. Som det såg ut tog han ledarrollen med en gång med det och Minerva lyssnade på vad han sa med sitt kroppsspråk. Men hon tyckte inte det var bra, hon väntade på mothugg och ville få fart på honom. Men det var oväntat lugnt! Det funkar kanon med Svennis med, det enda är att Minerva vill ha honom lite för sig själv ;) Killarna bryr sig inte nämnvärt om det ;) Jag måste säga att detta ihopsläppet vart det lugnaste jag vart med om!! Och vad det gäller Minervas buttra attityd (som inte är mycket det heller) så kommer det ta några dagar, sen kommer hon ge sig. Hon är inte van att någon tar ledarrollen på ett lugnt och ärligt sätt (hon har visat samma mot oss för längesedan när vi fortfarande hade den diskussionen), men kommer släppa det när hon greppat hur bra det är. Och när hon brunstat klart ;) 
Viking verkar nöjd med läget. Vi var ute mycket hos dom i hagen under dagen, dels för att ha koll på läget och dels för att lära känna Viking. Han kommer när man ropar på honom, man kan leda honom i hagen utan grimma, jag skulle visa honom till vattenbaljan som var en bit bort i skogsdungen, då var det bara att visa honom riktningen, sedan gick han med lös. När vi skulle gå för kvällen gick han med oss ända till grinden för att vända tillbaka till de andra när vi kommit på utsidan av hagen. 
Han visade tillgivenhet, ville vara nära, gosade, han var lugn och nyfiken. Spontant känns han väldigt trevlig och jag hoppas verkligen att första intrycket är det som stämmer!! 
Imorgon ska vi mjukstarta med att mysa, pyssla, jobba lite på volten för hand och ta en liten promenad. Se lite hur han funkar, och få en uppfattning om hur han verkar tycka vi är. Leta lite efter vilka signaler han är van vid och lyssnar på. Helt enkelt lära känna varandra!! Längtar tills i morgon bitti!!

Här är han, fina killen!!







fredag 28 augusti 2015

Närmare

Snarast,  nu är det nära,  tänk vad man kan längta!! Och vad mycket man kan få gjort när man tycket att tiden går hur långsamt som helst ;) Men det är nära nu, imorgon vid denna tiden vet vi lite mer om vår nya kompis!!

torsdag 27 augusti 2015

Vad det går långsamt!!

Alltså, är det inte lördag än?? Snart, snaaaart, men det känns som en hel evighet!!
Längtar efter att Viking kommer till oss så mycket ny att jag inte riktigt vet vad jag ska hitta på. Finns så mycket att göra, men får inte till det riktigt. Men men, så är det väl när man väntar på något gott ;) 
Vi är nästan klara med allt i stallet nu dock, alla staket är lagade, stallet är klart, halmpelletsen är hemma och boxarna är ströade, de flesta täckena är tvättade, det mesta är putsat, bara Minervas grejer kvar nu, det är städat i höutrymmet och det är i ordning i sadelkammaren och vårt andra lilla utrymme. Blir nog bra!! 
Fortsätter att långta mig smått fördärvad ett litet tag till, snaaart är det lördag!!


tisdag 25 augusti 2015

Å där kom hösten

Jomen, det är väl hösten som är och hälsar på?? På ett ganska lagom sätt måste jag nog säga, i alla fall enligt mitt tycke. Lite regn varvat med solsken, en vända med ösregn, sedan sol igen. Samtidigt som värmen håller i sig. Så ja, tycker det är helt ok. Det har ju trots allt varit väldigt torrt det senaste, så detta regn var välbehövligt. Den stora frågan är bara om vädret tänker hålla sig lagom, så det inte övergår i enbart regnande. För det.. nä, det är inte ok. Hoppas på det där lagoma vädret som gör hösten till den bästa tiden på året!!


måndag 24 augusti 2015

Det känns så... tomt??

Ja, sista passet på jobbet igår då. Och det känns sådär.  Aldrig har jag trivts så bra som jag har gjort på detta arbetet. Jag saknar allt och alla redan och det känns tomt att inte gå dit nåt mer. Hoppasdock på ett återseende, att jag är tillbaka där så fort möjligheterna ges, och då som sjuksköterska. Kanske blir lite extra pass under tiden som undersköterska om de skulle behöva folk. Hoppas det!!

Hur som helst så har jag ägnat min första lediga dag på dessa två veckor innan jag påbörjar praktiken i hästarnas tecken. 
Sadelkammaren är städad, alla reflexer är tvättade, några ländtäcken likaså, skurat vattentunnor, gosat med Minerva och Svennis, och avslutade med att ikväll måla stallet tillsammans med Gunilla. Det var inte något jätteprojekt, utan bara att fylla i skav, spark- och bitmärken, samt lite uppfräschning på sina ställen. Men det tog sin lilla tid ändå. Stallet har fått komma lite i andra hand denna sommaren, sånt som annars brukar vara klart vid vårkanten eller under sommarbetet har släpat efter. Men nu är vi nog snart i hamn. Det lite större som är kvar är att laga en hage. Det får vi ta en kväll i veckan. Och så ska strömedel hämtas och så ska lite annat småpyssel fixas. Lite utrustning ska göras ren. Det är vad som ska göras i veckan, för som det ser ut nu så kommer det en ny häst på lördag :) Spännande!! Vi vet inte så mycket om den, vi har inte ens träffat den!! Så vi hoppas på det bästa, det är en gemensam bekant som får tillbaka sin häst från en fodervärd. Vi chansar och ser om han kan funka hos oss, vi har honom på prov ett litet tag och får känna efter. Viking heter han och är en kallblodstravare. Brun, 11 år, gått på trav när han var ung, riden en del nu men inte utbildad, älskar att bli körd, snäll i hantering och ska funka bra med andra hästar. Ungefär detta vet vi, lite mer naturligtvis, men inte så jättemycket.
Så spännande, rätt nervöst och vansinnigt kul!! Vi hoppas verkligen att allt bara känns rätt, att detta är hästen för oss!! Längtar nåt så vansinnigt till på lördag, det är en sak som är säker!!
Så innan lördag ska allt vara klart, så vi kan ge full uppmärksamhet till hästarna :)

fredag 21 augusti 2015

Havet

Idag har jag och mamma hälsat på min moster och kusin vid Näset i Göteborg, där de har en äldre stuga mitt bland alla lyxvillor. 
Vi spenderade mesta tiden nere vid havet och det var helt underbart!! Första doppet för i år (tragiskt, jag vet, men hinner ju inte!!) och det var så skönt!! 
Vi hade en så mysig dag, väl värd att göra om så snart vi kan!!



onsdag 19 augusti 2015

Semesterhjärna?

Ja, även om jag älskar mitt jobb så kan jag inte hjälpa att jag bara toklängtar till söndag em när det är dags att stämpla ut sista gången denna sommaren. Huvudet är smått trögt nu när det är så nära. Sorgligt kommer det bli, men jösses vad underbart det ska bli att vara ledig i två veckor. Det är ju inte en regelrätt semester, det är en obetald ledighet, vilket gör att det inte går att slappna hav helt, det är ändå en stor post, det där ekonomiska. 
Men ändå, två veckor... det ska bli overkligt skönt. Behöver jag säga att jag längtar tills jag kan ta de där fyra veckorna betald semester?? Det är några år sedan nu... 
Snart är det dags att göra den där sista praktiken. Fått en plats på en kirurgavdelning för övre gastro (övre buken) på Östra, vilket ändå känns väldigt bra. Den typen av patienter har vi väldigt många av på akuten, så det känns helt kanon att få en koppling dit. Och efter praktiken är det bara till att hålla tummarna för att det blir en ledig tjänst på akuten jag kan söka. Hoppas!! Trivs så bra och vill verkligen tillbaka dit.
Men som sagt, innan starten på praktiken ska jag vara lite ledig. Och jag ska lata mig. Massor. Hitta energin, och lata mig lite till. Underbart!!! 


tisdag 18 augusti 2015

Inte en vanlig dag

Idag, för 85 år sedan, föddes en alldeles underbar människa, någon jag älskat högt i hela mitt liv och nu saknar oerhört -min farmor.
Denna dagen har under hela mitt liv varit speciell, farmors födelsedag var alltid något speciellt. Det är konstigt och tomt att inte få vara med henne och fira den idag. På något sätt så vill jag inte ta till mig att det är denna dagen, och vill inte förstå att hon inte är med oss längre. Trots det har tankarna varit hos farmor idag, älskade farmor som jag önskar så att jag kunde få ge en sista kram till. Bara en enda till, en sån kram som bara farmor kunde ge och ta emot. Men nu finns hon i minnet. Det är varma minnen, minnen som jag kommer att bevara nära. 
Dagen kommer att fortsätta vara speciell, men på ett annorlunda vis. Det är fortfarande farmors födelsedag, och kommer att vara det i framtiden med. 

Så grattis farmor, finaste farmor på din dag, du finns med oss, bara på ett lite annorlunda sätt än tidigare. 
Många grattiskramar på din 85-års dag!


måndag 17 augusti 2015

Den som väntar på något gott...

...väntar aldrig för länge. 
Så heter det ju. Men jag kan nog säga att jag inte är ett dugg road av att vänta. Slutet på nästa vecka någon gång kan jag sluta vänta, det låter inte länge, men det är det!! Tid och dag är inte spikad, så därför håller jag det för mig själv vad det är jag väntar på ett litet tag till, men det är något spännande :) Så håll utkik, snart kan jag inte hålla mig längre!! :)

Saknar...

söndag 16 augusti 2015

En vecka kvar...

Tänk vad tiden går fort... jobbet på akuten är snart till ända, hela sommaren har gått... Jag hoppas verkligen så otroligt mycket att jag är tillbaka där efter att min praktik är avklarad, att den går fort och att den går bra. 
I fredags var vi iväg på en utflykt, vi åkte till Nordens Ark, ett otroligt härligt ställe, gillar hur de har det där, att djuren får mycket yta att röra sig på och det känns trevligt och välordnat. Efter att ha gått där i några timmar, så tog vi oss vidare till Lysekil. Gillar Lysekil, tycker det är så fint där!! Målet där var Havets Hus. Det var dock ingen höjdare. Inget att jag rekommenderar... Men men, överlag hade vi en jättehärlig dag, (bortsett från att ac'n i bilen inte funkade och det blåste varmluft, och jag höll på att smälta) väl värd att göra en repris på nästa år igen!! Utom till Havets Hus då ;) 

Helt fantastisk utsikt från parken! Synd att jag inte hade min kamera med mig, valde medvetet att lämna den hemma för att det skulle vara så varmt, och blir det för varmt funkar inte jag alls...


tisdag 11 augusti 2015

När förkylningen tar över...

Tja, återigen har jag blivit förkyld... rätt så ordentligt. Men orkar inte vara hemma, så länge jag orkar stå upp och febern går att hålla nere med alvedon så tar jag mig till jobbet. 
Men man är väl inte på topp... 
Märkte det tydligt när jag skulle åka hem idag. På väg ut till bilen får jag ett nysanfall som hette duga... Aja, det går ju över. Speciellt när ilskan över att jag inte hittade min bil infann sig, då glömde jag för stunden både förkylning och nysningar... Jajemen, bilen borta!! Hann bli rätt tvärilsk innan jag kom på att jag inte ställt den där borta jag befann mig... Jag hade helt enkelt gått förbi den när jag nös som värst och såg den helt enkelt inte!! 
Jaja.. Jag lommade tillbaka till bilen som faktiskt stod där jag lämnade den i morse, lite förnärmad över att jag lyckades missa den när jag gick förbi den... men men, nyser man så nyser man ;)
Typ prosit, eller nåt sånt ;)


måndag 10 augusti 2015

Letar efter motivationen...

Ni får leva med att det är lite skralt med inlägg här från min sida, jag hittar helt enkelt inte motivationen för att ta mig tiden att sätta mig och skriva en massa här. Det är ju mestadels detsamma just nu, äta, jobba, sova och så vidare. Strötittar efter ny häst, vi har kollat på tre, en var halt, en var inte alls vad ägaren utmålat dem till att vara och den tredje kan vara rätt så intressant. Ska kolla fler gånger på den. Den står inte långt härifrån, så än så länge har vi bara hälsat på för att se om det fanns något som klickade. Och ja, det gjorde det. Så vi ska provrida och så. Tänker låta det ta den tiden det tar, hälsa på fler gånger, det ska bli rätt. Kännas rätt. Lära känna. Det ska bli rätt som sagt. Personen som har hästen litar jag på och har kontakt med på annat håll. Så hoppas på att detta ska bli bra. 
Livet utan häst är så... ja vad ska man säga... fattigt? Hittar inte motivationen till mycket annat heller nu. Det saknas något. Så är det bara.

Godingen Svennis!!