söndag 30 juni 2013

Hästar och sånt som ska äta upp dom...

Descarada har nog funnit det hon tyckt vart det absolut värsta i sitt liv, något som har för avsikt att äta upp henne, som utan tvekan kommer att kasta sig över henne gnaga i sig henne när hon minst anar... Om man får tro henne i alla fall ;)
Igår träffade hon på sin livs fiende för första gången, när vi gick ner till sommarhagen.
Det var inte mindre än en lömsk, fruktansvärd, skräckinjagande pryl med huuuur många huggtänder som helst i form av en robotgräsklippare...
Det måste vart det otäckaste hon har sett i sitt liv!! Det är tur att hon är en övertalbar bäst som litar på oss från marken, hon rusade inte eller något sånt, utan det blev tvärstopp och hon blåste upp sig till dubbel storlek och frustade och flåsade som bara den. Minerva brydde sig inte ett dugg, så hon fick gå förbi och ta täten, och Descarada följde flåsande efter, utan problem. Den var dock väldigt äcklig att ha bakom sig så hon dansade runt lite efter vi passerat. Men så fort den var utom synhåll så vart hon lugn igen. 
På kvällen passerade vi den igen när vi skulle hem, fortfarande blåste hon upp sig, men kunde gå utan att Minerva behövde gå först. Samma i morse, då var den läskiga prylen till och med vid dikeskanten när vi skulle gå förbi, nära med andra ord, men Descarada gick på, om än lite blåsig. 

Så nu har det absolut värsta släppt och jag tror inte hon tycker den är världens otäckaste pryl längre. Det är detta som är så underbart med dessa två hästarna, de litar på en och vänjer sig fort. Hur underbart som helst!! Kanske får de gå kvar ute inatt, då slipper hon sin fiende ikväll, tycker hon säkert är skönt ;)


lördag 29 juni 2013

Hej och hå vilken dag...

Denna dagen har minst sagt vart hysteriskt fullspäckad. Massor har vi fixat i stallet, hästarna har vart nere på sommarbetet under dagen, Gustaf har vart här och opererat Pontus tass, en furunkulos, en typ av hårsäcksinflammation, som inte velat ge sig trots tidigare behandlingar, blir till en knöl som öppnar sig, gör ont, borta nu, skönt! Även en kontroll på en gammal trotjänare till shettis som jag ägt en kort tid en gång i tiden som en av mina närmsta vänner har nu. En sadel har vart för utprovning som ej passade på någon av hästarna, vi råkade hitta en billig begagnad allround som så bra ut, men ej på någon av hästarna. Jag har även hunnit med en vända till Hööks, för att byta tass-skydd till Ponus som vi köpte igår som var för litet, träffade Anna där, världens bästa Anna som köpte en ursnygg jacka till mig, i utbyte mot träningar, perfekta dealen för en fattig student :) Dagen har avslutats med att jag och Christian var hos hos Gunilla och Björn, lite grill och snack om färg till stallet, vilket vi inte kom fram till vilka än.
Så nu ska jag sova hade jag tänkt. Trött som tusan efter en lång dag!!

fredag 28 juni 2013

Mina töser fyller år!!

Två av mina älskade ögonstenar fyller år idag, hela 4 år!! 
Tänk vad tiden går fort, tycker det är alldeles nyss jag träffade dem för första gången, då var de fem veckor gamla, alldeles underbara, pyttesmå och totalt sjövilda ;)
De är fortfarande alldeles underbara, och sjövilda, men inte så små längre :) 

Stort grattis på fyraårsdagen älskade Beata och Doris!! Och stort grattis även till deras kullsyskom Harriet, Shiela och Edgar!!

Doris och Beata -mina fantastiska flickor!!

torsdag 27 juni 2013

Zzzzz....

Jösses, idag är jag trött. Det var en rätt så tuff jobbnatt, och inte mycket sömn under dagen. 
Jag hade tänkt att knåpa ihop ett hästinlägg, men orkar inte ikväll, sparar det tills i morgon, håll till tåls!
Istället tänker jag ägna mig åt att äta lite glass, har ont i halsen, den behöver lindras lite ;)

Gäsp!!

onsdag 26 juni 2013

Nytändning med hästarna!!

Emellanåt kommer den där härliga känslan av att man bara vill komma igång till hundra procent med hästarna igen!! Inte för att man inte vill det annars, men efter att vi har haft en dipp på ett år som har involverat allt möjligt, allt från senskador till ny ohanterad häst, så har liksom motivationen till allt inte legat på topp. 
Nu har vi kommit på banan igen, Descarada har landat och vi kan rida henne nu, även om det finns massor kvar att lära. Minerva är friskförklarad sedan några månader tillbaka och bevisade igår att dressyrformen fortfarande kvar, även om det är en del att jobba på! Galoppen satte vi inte riktigt innan skadan, den var under inlärning, och det är väl den som inte riktigt fastnat, men annars såg det väldigt trevligt ut!! Det var ju Gunilla som red henne, jag tricktränade med Descarada, vilket var väldigt kul!

Vi ska även göra ett storröj i stallet, jag ska försöka vara med så mycket jag orkar efter jobb och så, men stallfix är ett måste. Minerva har en konstaterad insekts- och kvalsterallergi, och stallet ska målas och bli så lättstädat som möjligt för att hålla kvalsternivån nere. Sadelkammaren kommer att få ett lyft, dels för att täckesförvaringen ska flytta in dit för att undvika att de samlas kvalster ute i stallet, med andra ord blir det inga täcken som kommer hänga i stället mer än tillfälligt, nu hänger de utanför boxarna och så.

Hur som helst, den där härliga nytändningen kom igår, när allt bara funkar, man blir så glad, och man blir sååå taggad!! För ett år sedan hade vi inte mycket som höll oss över vattennivån, Minervas osäkra senskada, Descarada som kom till oss i juli i princip ohanterad, eller i alla fall så felhanterad att i det närmsta allt blev fel och hon blev rädd och gick i försvar. Nu har vi två hela hästar, glada hästar, en som är i början av sin utbildning, en som kommer tillbaka efter sin skada, och två ryttare som är ordentligt taggade :)
Kan det bli bättre!! 

I och med detta kan jag även säga att jag kommer i dagarna lägga upp en typ av presentation av mig, hästarna, stallet och Gunilla som jag delar dem med. Just för att det känns som en nystart allting :) Det kanske blir i flera delar, för när jag väl kommer igång med skrivandet kan jag inte sluta och jag antar att nu inte vill läsa romaner ;)Detta blev ju väl långt bara detta ;)

Avlutar med ett gäng med bilder, bara för att jag blir så glad av dessa två hästarna och att få sitta på deras ryggar!!
















tisdag 25 juni 2013

Trickträning!

Haha, ja, det var det jag försökte mig på idag med Descarada, och tja, bra kan jag inte säga att det gick, kanske lite, det var ju trots allt första gången ;)

Spansk skritt är ett av målen, med där kom vi ingen vart idag, det tar vi senare. Däremot påbörjade vi bugning, började med att använda mig av stretching med godis, och det tog några gånger innan hon förstod att hon skulle stoppa ner näsan mor marken för att få de där åtråvärda godisarna, men sedan grejade hon det bra. Första steget är taget mot första tricket, vi är inte i närheten i mål med det, men någonstans måste man ju börja! 
Vad jag tror så har aldrig Descarada blivit arbetad på ett sådant här sätt, hon är mycket frågande till allt. Men går vi lugnt fram och låter henne komma på grejen själv så har vi nog snart en häst som kan lite av varje :) Väldigt kul är det hur som helst!!


måndag 24 juni 2013

Äntligen hästmys!!

Känns som en evighet sedan jag kunde vara i stallet och bara pyssla, gå en promenad och bara njuta av att umgås med hästarna. Det har ju vart lite si och så med orken i veckan som har gått, lite piggare nu, och då var det hästarna som gällde!
De har gått ute i natt, så de var väldigt trötta, så vi pysslade med dem, Descarada fick en ordentlig utredning av man och svans (eller nja, svansen skulle nog kunnat bli mer utredd, men bättre än innan i alla fall, det är ju rätt mycket svans om man säger så ;) ). En ganska kort promenad blev det, lite mer mys än fart. Kikade in till grannens shettisar, Descarada tyckte de var läskiga sist vi red förbi, så det kändes bra att kolla in dem igen. Hon har alltid kikat lite på dem, likadant idag, men idag var det mycket mer nyfikenhet. Skönt det!
Avlutade dagen med att de fick stå kvar inne och sova lite, välbehövligt, de slocknade båda två på direkten, haha ;)


söndag 23 juni 2013

Trögfattad! ;)

Inte går det in i mitt huvud att klockan är nio på kvällen nu, för jag gick ju upp nyss ju! Känns konstigt att dagen redan är slut, den var ju bara några timmar lång?? Utöver detta så är jag ovanligt långsamtänkande, antar att det blir så med nattjobb när man är ovan;) Aja, nu är jag ledig tre nätter i rad (heeelt underbart!) och jag ska ta tillvara på tiden på bästa sätt :) 
I morgon får jag röja upp och köra lite skräp, blivit en del emballagematerial efter spis, fläkt och diskmaskin, det tar plats, lika bra att bli av med det. Hästarna ska få mycket mer tid än vad de fått denna veckan, saknar dem, fast jag har vart och släppt ut dem på morgonen. Ska se över deras sommarbete, staket och så, dags att släppa över dom på det, låter sent för vissa kanske, men med känsliga hästar får man gå lite varsamt fram. Lite mer tid till att umgås med Christian och katterna med, saknar det med. 
Ja, ungefär såhär tänker jag lägga upp mina dagar, kul att veta va ;)


lördag 22 juni 2013

Stillestånd

Min hjärna har gått in i nåt paustillstånd och vägrar komma ur det. Gick upp fyra i em, och har därefter vart mer eller mindre som en sömngångare. Det är ganska jobbigt faktiskt, jag vill vara som jag brukar.
Men men, det är ju bara en period, sedan ska jag väl vara det igen. Tjänar ju rätt mycket bättre att jobba natt med tilläggen som blir, och det behövs, inte har man det fett som student i alla fall. 

Hästarna har jag inte hunnit med så mycket denna veckan tyvärr, jag har släppt ut på morgnarna, men det har inte blivit några promenader, vilket märks i knät, det surar för att jag inte har gått som jag brukar. Går mycket på jobbet visserligen (typ hela tiden), men det blir inte samma sak. 
Katterna tycker däremot att det är rätt mysigt att jag är hemma på dagtid, tror jag i alla fall, försöker ju sova så gott jag kan, men de är jämte hela tiden och gosar.

I natt är det dags för sista natten denna veckan, ledig tills på onsdag sedan, hur gött som helst!! Då hoppas jag på att jag blir lite mer levande än vad jag är nu ;)
Tjing!


fredag 21 juni 2013

Glad midsommar!!

Hoppas alla får en fin middommarkväll :)
Själv är jag hemma i soffan nu för lite vila inför jobbet inatt, efter ha vart och firat en stund med fina släkten, himlans trevligt!! Tyvärt vart jag för trött för att vara alltför social, men men.. Tevligt ändå!!

Glad midsommar till alla!!

torsdag 20 juni 2013

Gubbarna börjar bli klara :)

Fyndade idag i jordgubbslandet, två jordgubbar hade mognat :) De blev inte långlivade kan jag lova, åt upp dom direkt, lika goda som förra året!! Nu ska bara resten mogna, vill äta många :)

Nattjobb väntar snart, tre nätter i rad blir det. Och eftersom det är just nattjobb så kan jag ändå vara med på midsommarfirandet i morgon kväll. Trevligt :) Men antar att det traditionella midsommarvädret kommer att göra oss sällskap med, det varnas till och med för åska under seneftermiddagen. Aja, vissa traditioner ska inte brytas, så är det helt enkelt ;)

onsdag 19 juni 2013

Nu börjar det bli som det ska!

Även internet är tillbaka nu, och ugnen/spisen är invigd (läs nedsmutsad, haha ;) )
Känns bra att en lite mer normal vardag börjar infinna sig. I alla fall så som man är van vid att ha den.

Jag kunde faktiskt sova på dagen idag efter jobbet, och sedan har jag vart i stallet ikväll. Vi hade tänkt att gå en sväng med tjejerna, men med ett envetet ösregn och åska över trädtopparna så valde vi istället att bara pyssla med dom. Descarada hade förvandlat sig själv till en vandrande lerhög, så hon äkte på en snabb avsplolning, den var inte helt populär, men efter var hon nöjd. 
Vi började pyssla lite i stallet med, vi har ett väldans arbete framför oss i sommar när det gäller att städa rent, orsaken kan vi ta i ett annat inlägg, kan bli långt här nu. Vi har även gjort upp en plan för sadelkammaren, även den ska få sig ett skönhetslyft, med lite färg och omflytt, samt bygge av nya hyllor längs med en vägg. 
Sysslolös är man aldrig ;)

Nu kastar jag apport med Sunny, den dagliga leken, den bästa leken om man frågar henne :) Fortsätter med det en stund till, sedan ska jag soooova ;)


tisdag 18 juni 2013

Den är här nu!!!

Eller snarare dom är här nu!! Sedan branden den 2/5 har vi inte haft varken spis eller fläkt, men idag, idag anlände de små godingarna!! Fast nä, små och små, spisen är betydligt större än den gamla, den var en liten variant, nu har vi en normalstor. Fast den ser gigantisk ut tillsammans med vår åldriga inredning i köket ;) Men så var det ju förr, bänkar och skåp var mindre. Både spisen och fläkten är på plats, men hur jag än skulle vilja så orkar jag inte inviga dem idag, jag är verkligen snortrött efter nattens jobb, har inte kunnat sova nåt, och om några timmar är det dags för en jobbnatt till. Hua.
En sak till har anlänt idag, men har inte fått komma upp ur sin låda än. En liten bonus kan man kalla den, och gladare över den än vad jag är kan man nog inte bli, jag ska få slippa något jag avskyr till stora delar nu, nämligen disken :D Alltså den tredje kartongen innehåller en bänkdiskmaskin!! :) En normalstor finns det inte plats för, men det glr inget, grymt nöjd över denna!!! Den blir nog morgondagens projekt att få installerat gissar jag på. Härligt!!
Spåren efter branden börjar så sakterligen utplånas, vilket är otroligt skönt.

Nu ska jag åka bort till mamma och pappa och få lite mat, orkar inte ta tag i den biten och Christian är inte hemma, då blir detta en toppenlösning :) Och så ska jag göra ett sista försök att få nån liten sömnstund innan jobbet, ha det!!

måndag 17 juni 2013

Sova? Varför då?

Men åh, jag har försökt sova större delen av dagen, men jag lyckas verkligen inte!! Men nu så, nu kommer minsann tröttheten. Men nu måste jag snart vakna till och vara pigg. Satan.
Denna jobbnatten kommer att bli jobbig känner jag. I morgon kan jag garantera att jag kommer att vara ett vrak. Sova hela dagen? Jajemen, jobbar i morgon natt med.
Suck. Nu är jag bara trött. Och nu kommer det jag aldrig trodde jag skulle uttrycka i ord: måtte denna sommaren gå fort...
En sak är säker i alla fall, jag lär ju inte dra igång höstterminen med nya krafter i alla fall...

Gnäll, gnäll. Känner för det nu. Gnäll. Godnatt. Eller god morgon, jag vet inte, välj själva...

söndag 16 juni 2013

Onätat än

Just så, här fungerar internet fortfarande inte, det vart modemet som slogs ut av åskan för en vecka sedan, så det blir lite mer bloggning från mobilen, tills ett nytt modem anländer.

Helgen har bestått av häst, så gott dom hela dagarna. Tävlingar på klubben har stått på schemat, och jag var veterinärassistent. Den posten jag gillar mest på en tävling (jaja, jag är nörd även in djursjukvård, inte bara människosjukvård ;) ). Gustaf var tävlingsveterinär dessa dagarna och flera roliga diskussioner blev det. Anna och Fluga var på besök idag, alltid lika kul att träffa dom!! De höll oss sällskap till regnet blrjade presentera sig så smått.
Lite har jag hunnit fota, men har bars hållt mig till hemmaryttarna denna helgen, lite lagom med foton att hå igenom då ;) Ebba var med med en lånad häst, Daydream, och gjorde en riktig kanonritt, så roligt att se!! Så fort internet är igång ska jag bjuda på några fina bilder :) Helgen har flutit på med få incidenter, dock en lite allvarligare, en avramling som förhoppningsvis gått bra.
Många mycket fina hästar och ponnyer har vart med tillsammans med duktiga ryttare.

Nu ska jag ladda över lite bilder till datorn, försöker vända på dygnet lite redan idag, i morgon kväll går jag på första natten av fem nästa vecka, hej och hå... Bara att ta, hoppas på det bästa :)

Trevlig ny vecka på er allihop :)

fredag 14 juni 2013

Kolik...

Igår, nästan exakt ett år sedan Minerva hade kolik sist (då var den riktigt jobbig) så var det dags igen. När jag kom till stallet vid tre så hade Gunilla precis hittat henne i hagen med ont i magen.
Lika illa som förra gången kändes det dock inte som tur var, men vi ringde jourveterinären ändå. Under tiden vi väntade på henne så varvade vi promenader med vila och det verkade släppa. Skönt!!
Veterinären kom och kollade henne och kunde känna en liten förstoppning, så det blev slangning med vatten och parafinolja genom näsan, inte helt poppis från Minervas sida, men gick ok ändå.
Vi fortsatte kvällen med regelbundna promenader och magen kom så sakterligen igång. Kvart i ett åkte jag hem, då var det så pass lugnt, och Gunilla gick in,.men gick ut och kollade henne under natten några gånger och då verkade det ok.
Nu på morgonen så hade hon bajsat bra (finns inget folk som kan bli så glada för lite bajs som hästfolk, haha ;) ) och en liten promenad på det. Vi har succesivt vant tillbaka henne på mat igen, och kommer under längre och längre stunder få gå på gräs idag, och än så länge känns allt under kontroll. Hon la en bra hög nyss, och förhoppningsvis har det gett med sig nu.
Stackarn, hon råkar ut för mycket. Nu håller vi tummarna på att det inte kommer tillbaka!!

onsdag 12 juni 2013

Ett vrak...

Men herrejösses, hur ska detta gå egentligen?? Vem är det jag försökt lura?? Ingen annan än mig själv.
Resultatet av detta felsteg kommer att vara en förbaskat jobbig sommar (eller nej, felsteg ska man väl inte säga, ett val vart det, ett som kommer att ge mig bra erfarenhet inför framtiden).
Men jag hoppas innerligen att jag har fel i detta... För jag har inget val, måste ta mig igenom detta, det bara är så.
Bit ihop eller bryt ihop?? Lite av varje tror jag...
Vad mina trötta och lätt ångestfyllda tankar grundar sig i är att jag gjort första natten på jobbet. Själva natten gick väl bra, typ som på dagen, men ändå annorlunda. Det har jag inga problem med, inte med själva jobbet. Men efter att ha kommit hem har jag mer och mer förvandlats till ett totalt vrak, trots att jag sovit så länge jag kunnat. Kroppen är lika stabilt som rinnigt potatismos, hjärnan är det något värre med och ett lätt trötthetsillamående finns hela tiden. Jag hade inte fixat att gå på ytterligare en natt nu, känns som det kommet ta en vecka innan jag mår ok igen.
Nu har jag inget förrän på måndag igen, men den kommande veckan består av 5 jobbnätter. Och jag fasar för det, det kan jag billigt erkänna. Intalar mig att det ger bra pengar, vilket det gör. Och det får gå, jag har tagit mig an jobbet (om nån missat, nattjobb på äldreboendet i sommar), och jag ska sköta det efter bästa förmåga. Så det så.
Jag hoppas på att jag hittar en bra rutin på sovandet och allt runtomkring, så jag orkar både jobb och vardag. Måste få till det, vill inte vara helt körd hela sommaren, vill hinna umgås med familj, vänner, vara hos hästarna och få pluggat en hel del, har trots allt två tentor, varav en är stor, i augusti.
Men just nu har jag lite ångest. Jobbet i sig är ok, det är bara tiderna. Men jag har valt det själv och får stå mitt kasst. En natt av 31 är avklarad, snart fler. Jag har en liten skum förhoppning att det inte är för att jag jobbat inatt som jag är så trött, utan att det är typ en förkylning, de kommer, är jobbiga ett tag och sedan försvinner dom och energin återkommer.. Då hade tröttheten vart begränsad.
Mwn hur det är så ska det gå. Men trött är jag redan. Men det ordnar sig. Jag vänjer mig nog så sakterligen.

tisdag 11 juni 2013

Nattliga äventyr!

Ja men dåså, då gör jag ett försök att jobba natt nu då! Jag är trött som bara den nu, så vi får se hur det går ;) Det ska nog gå fint. Fast jag måste erkänna att jag redan längtar tills jag får gå och lägga mig i morgon bitti, haha ;)

måndag 10 juni 2013

Inget nät än

Nepp, ser ut som att det kan dröja, en tekniker skulle skickas ut till nån station här i närheten, det skulle tydligen vara där det ska vara fel.
Imorgon är det dags för första jobbnatten för sommaren. Måste dessutom gå på en introduktion på dagen i morgon, trots att jag jobbat där innan... Jaja, så är det, får försöka sova så mycket det går emellan passen, måste orka hela natten ju!
Vi får se hur det går!!

söndag 9 juni 2013

Åska!

Jomen, efter en rätt lång tid av sol och torka kom regnet idag, tillsammans med åskan. Jag har inget emot åskan, gillar att lyssna på den, bara de läskiga blixtrarna håller sig på avstånd ;)
Dock ställde åskan till med lite trassel, vi blev av med strömmen i delar av huset och vi letade trasiga proppar utan resultat. Nu vart det ju strömmen till kylskåp och värmepump och lite annat, så det var inte nåt som man bara lämnar... Men till slut hittade Christian en trasig propp ändå, fick bytt den så nu funkar allt igen.
Men när jag skulle diska sinade vattnet... Men där se ni, de fixade jag ;) Kom ihåg från en annan gång att strömbrytaren oförklarligen slått av, likaså denna gången. Fast nu måste det haft med åskan att göra.
Dock fungerar inte internätet. Det blir väl morgondagens bestyr. Det är inte hela grejen trots allt.
Så istället för att lägga tid på att surfa runt så ska jag fortsätta fixa med alla bilder som har blivit eftersatta de senaste månaderna, tiden har inte funnits till dom minsann, men nu så!! Det har hunnit bli ett gäng, så jag lär vara sysselsatt ;)

lördag 8 juni 2013

Livsnjuteri!

Började dagen såhär, på promenad med Descarada, Gunilla och Minerva till den vackra herrgården vi Hulta Golfklubb, perfekt start på dagen!!


Avslutade dagen sittandes hemma i trädgården i det underbara vädret, just på dessa bilderna sittandes på den nybyggda trappan ner till ån, livskvalitet!!



fredag 7 juni 2013

Färglatt besök!

I förrgår morse dök en ny filur upp här på gården, mitt framför näsan på mig! En fasan, har aldrig haft en sådan på gården förut! Fotonörd som jag är var jag ju bara tvungen att hämta kameran och ta några kort på den, fin var den! Tyvärr hade jag det korta objektivet på kameran och hann inte byta, och fasanen fick väldigt bråttom när jag kom farandes med kameran, så bilderna blev inte särskilt bra, men i detta läget gör det inte så mycket tycker jag :)




torsdag 6 juni 2013

Kvällsritt :)

Avslutade dagen med en ridtur på finaste Descarada! 
Hon gör framsteg hela tiden, idag testade vi att ha på nosgrimman på tränset, och det fungerade bra! Hon har ju inte riktigt fixat den innan, men nu verkar det ha släppt :) Vi har travat på volten, en frisk trav med mycket framåtbjudning! Hon förstår fortfarande inte skänkels betydelse, men det ska vi nog få ordning på snart :) Efter en liten stund på volten valde vi att ta en liten vända i skogen, vi tyckte att de vart duktiga nog! Så liten tur runt gamla torpet och liten kortis upp i backen på Slätthultsvägen. Vi lät dem trava på, de verkade tycka det var kul, men höjdpunkten för Descarada var när vi vände hemåt, hon tyckte absolut att hon var färdig, det gick i en väldans fart nerför backen hemåt ;) 
Det är så härligt att vi är igång nu!! Nu blir det några dagars promenad, kanske ridning på söndag, lite vila i början på nästa vecka, sedan lite ridning igen :) KUL!!!

Fina fina Descarada, första gången vi red i år!!

onsdag 5 juni 2013

Varför dra ner på tempot?

Fullt ös medvetslös idag igen. 
Har fortsatt rensa rabatter idag, men inte lika länge som igår, har rätt ont i ryggen efter det... Och så gav jag mig på nåt mer. 
Jordgubbslandet är dubbelt så stort i år, och förra årets nät passar inte över de nya ställningarna. Så det var hög tid att ta tag i det idag! Landet är för stort för att bara  hänga nätet över, så jag har gjort tre stycken ramar att fästa nätet vid, och dessa kan man bara vända bort när man vill åt de smarriga gubbarna :) Så jag har agerat snickare idag, det var rätt skoj :) Ända till jag insåg att det inte räckte med det nätet jag hade hemma. Så nu är det lite halvfärdigt, i morgon ska jag skaffa mer :) Längtar tills första jordgubben är mogen, om nån vecka eller två, så ska jag nog kunna provsmaka första för året :)

I stallet blev det pyssel, vi duschade Descarada, välbehövligt. Men helt ren blev hon inte, det är svårt att få väck den ingrodda smutsen som suttit där säkert större delen av hennes liv, för jag gissar på att de inte vart jättenoga de gånger hon blivit tvättad. Att bara borsta en skimmel ger väl inget toppresultat, mer än vardagsskötsel ;) Vårt mål är att hon ska bli helt fri från brun nyans, inte helt lätt, vi påbörjade projektet förra året, och det lär bli några duschar till ;)

Smutsig Descarada till höger ;) Dagen då hon kom, manen är egentligen när den är ren, vit med lite grått i ;)

tisdag 4 juni 2013

Heeelt slut, men jösses vad bra :)

Idag har vart en sån där bra dag, en dag som man bara orkat precis allt och lite till!! Humöret har vart på topp varenda minut och ja, hela dagen har vart toppen :) Jag är bara helt glad :)
Inget utöver det vanliga har hänt, jag är bara lycklig för allt.
Härlig känsla kan jag lova!!

Vad har jag gjort då? Började med att vara i stallet kvart i sju och släppte ut hästarna, fixade klart stallet och var hemma igen halv åtta, det går fort att mocka på sommaren :) 
Hemma igen blev det lite frukost, sedan tog jag med katterna ut till uteburen, så de fick en massa frisk luft medan jag rensade lite i en rabatt. I ett par timmar njöt de därute medan jag grejade, men sedan var det nog, de ville in ;) Jag ville dock inte sluta pyssla ute så jag gav mig på att rensa gräs från grus härute. Hela gårdsplanen består av en stor grusplan och uppfarten likaså. Rätt stor yta, och mycket gräs har fått fäste i det sedan vi gjorde om allt. Såg rätt trist ut. Tänkte att jag tar en del idag, och fortsätter en annan dag. Så blev det inte! Jag har slitit hela dagen och allt är klart!! det är så fint härute nu!! Nu är det bara några av rabatterna som behöver rensas, de drar ner lite på helhetsintrycket ;) Ska se vad jag får gjort i morgon :) Jag har dock lite andra planer än att rensa i morgon, finns lite annat att fixa här, återkommer med detta ;) Man kanske kan rensningen hinnas med också, rätt skönt att få allt sånt klart innan jag börjar jobba, för då vill jag ha mina lediga stunder lediga!

Katterna njöt i det fina vädret i morse!

måndag 3 juni 2013

Första dagen på lovet ;)

Börjar ju inte jobba förrän den 17:e, förutom en brevidgång i nästa vecka, samt en introduktionsdag. Så jag är väl rätt ledig denna veckan :) Grymt skönt! Sedan blir den nattjobb, helt okej. 
Jag har inte legat på latsidan dock, tvättat, städat, vart hos farmor, rensat en rabatt, planterat blommor, tvättat lite till, fixat tråkiga måsten och trampat på en mus i källaren... Den blev platt... Det sistnämnda hade jag gärna avstått från... Men men, jag har i alla fall fångat en mus mer än katterna ;) 
Vart i stallet nu ikväll och tagit in hästarna.

Morgondagen får bli som den blir, ska släppa ut hästarna, fixa stallet, sedan får allt komma som det kommer. Rätt skönt måste jag säga!!


söndag 2 juni 2013

Häst igen!

Även denna dagen har bestått av häst, men inte riktigt som igår.
Har under dagen vart med och hjälpt till att leda ridskolehästar som var med i ett arrangemang anordnat av turism i Bollebygd, ett projekt som engagerar flera klubbar i Bollebygd, däribland ridklubben. Det var en prova-på-dag på Hulta Golfklubb och många av klubbarna var där för att folk skulle få prova på, och ridningen var en av grejerna, så det blev en form av ponnyridning, fast med en storhäst och en ponny, och det kom många, både vuxna och barn som testade rida. Det blev ett riktigt lyckat arrangemang!!

Efter att ha kommit hem efter allt, så var det dags för att rasta våra hästar, och vi bestämde oss för att rida idag :) vi började en stund på volten, Descarada fick gjort ett par bakdelsvändningar, eller ja, början av dem, vi lekte lite, hon gillade det!! Och sedan skrittade vi ut en liten runda, vi tog täten och Descarada skötte sig super!! Hon kunde till och med tänka sig att trava lite, och tog skänkeln som om hon aldrig gjort annat :) Snacka om att hästen gör framsteg fort!! Hon blev lite rädd för grannens shettisar som kikade fram bakom en buske när vi red förbi deras hage, och lite misstänksam mot en blå presenning, men det var inget krångel, fick hon bara titta lite så brydde hon sig inte sedan :)
Toppen bra ridtur!!! Längtar till nästa gång så mycket nu!!


lördag 1 juni 2013

Häst hela långa dagen :)

Passade på att cykla till ridskolan idag och kolla in ponnyhoppningen som var! Väldigt kul, även fotonörden i mig fick utlopp idag, bara en sisådär 850 bilder med mig hem;)
I kväll var det tänkt att vi skulle rida Minerva och Descarada, men eftersom åskan hängde i knutarna och det mullrade ovan trätopparna valde vi att avstå, istället duschade vi Minerva (och mig med typ ;) ).
Avslutade dagen hos mina föräldrar med lite god middag!!

Nadja och Mango!
Fler bilder kommer :)