fredag 28 januari 2011

Det stavas T-R-Ä-N-I-N-G-S-V-Ä-R-K

Ja, idag blev det träning av! Och det har redan resulterat i träningsvärk. Undra hur det blir i morgon, tro?? Ah, kommer nog känna att jag lever!

I alla fall så började jag dagen med ett redigt kondition/styrkepass på Genki, det satt fint!! Tog en kort promenad med Pontus efter Genki-passet, kul tyckte Pontus, ska vi inte vända snart tyckte jag... Fortsatte sedan med städ här hemma för att sedan åka iväg till min farmor för att äta lunch. Gott var det! Tack farmor! Men redan då kände jag av morgonens pass... Passade på att ta hem allt som jag under flytten har förvarat hos farmor (sängkläder, handdukar mm, har bara haft lite av varje här hemma så länge och nu är äntligen garderoben på plats, då ska den fyllas med;) ) Fyra proppfulla ikea-kassar som vägde därefter släpade jag ut till bilen och sedan ur bilen upp på övervåningen... Och så kan jag tycka att det är onödigt att slösa tid på att gå fyra gånger för att få upp de fyra kassarna, så jag tar två åt gången, detta resulterade i inte bara dubbelt så tungt utan även att jag fastnade på bredden med de båda kassarna i den smala trappan... så kan det gå för att man vill spara in den knappa minut det tagit att gå två gånger extra...
Packade upp allt och sedan blev det vedhämtning, ja, det väger väl lite det med...
Nu ikväll hjälpte jag Ebba med hennes ponny Spice, som vart lite bångstyrig det senaste. Tänkte rida Spice en kvart-tjugo minuter, men med en väldigt viljestark ponny med mig på ryggen som är minst lika enveten.. ja, då kan det ta en timme... Kan tilläggas att jag som inte suttit på en hästrygg sedan i mitten av november tror jag, var väldigt mör när jag jag klev av...

Kort sagt: I morgon kommer jag ha träningsvärk!!


Söta Ebba med Bus-Spice!

måndag 24 januari 2011

Till minne av Frasse

I torsdags, den 20:e januari var det ett helt år sedan vår älskade Frasse fick vandra vidare. Endast sju år och 11 månader gammal.
Han blev sjuk, fick akut blodbrist, som behandlades efter bästa förmåga på djursjukhus. Han fick även vara hemma lite under behandlingen, men efter en kort tid orkade inte hans kropp mer. Det blev dags att ta farväl.
Allt gick så fort.
Vad som orsakade blodbristen har vi än idag inte fått svar på och på djursjukhuset har de stått som frågetecken. Massor med prover och mediciner sattes in. Men inga svar och inget hjälpte. Vad det berodde på kommer att förbli en gåta.
Frasse var en underbar hund, mycket speciell greyhound som har retat gallfeber på oss många gånger måste jag erkänna, många soffor, biabäddar och leksaker har gått åt. Inte att förglömma; även någon enstaka cd-skiva, lite tapeter och mina tofflor fick sätta livet till.
Men han var nog en av de snällaste hundar jag träffat ändå. En fantastisk individ med ett stort, varmt hjärta som förgyllde vår vardag.
När Beata flyttade hem till oss var han toppen, han tog sig an denna lilla envisa och ettriga katt på bästa sätt och blev hennes beskyddare. Även Beata blev väldigt ledsen när han gick ifrån oss.
Många udda påhitt hade han, bland annat älskade han julgranar så högt att de två gånger vi hade julgran inne och de skulle slängas ut låg han länge kvar vid dörren och ylade, inte nån mer gran hos oss, han vart ju uppriktigt ledsen över att den slängdes ut, så det var bättre att låta bli att ta in nån ;)
Hans egentliga namn var ju Whirlwind, vilket han verkligen gjorde själ för ;)
Underbara 7 år och 11 månader har vi fått av denna hund, och nu massor av oförglömliga minnen.

Älskade hund, du är evigt älskad och saknad.
Vila I Frid
Kilanue's Whirlwind
"Frasse"
20020224-20100120


















lördag 22 januari 2011

Fullt ös!!

Har vart en sån där dag med en massa "oj, lyckades jag få det gjort också??"
Ibland dyker det upp sådana dagar!
Även om det egentligen inte blev gjort så vansinnigt mycket ;)
Eller? Vad har jag gjort egentligen? Bakat dubbelt upp med kladdmuffins, två mjuka pepparkakor blev det, massor med tomburkar pantade, slängt en hel del skräp, handlat, lagat tacos, diskat fyra gånger tror jag, fixat lunch, vikt tvätt, ja, har jag glömt nåt?
Tror inte det!
Inte dåligt för en dag som bara var tänkt som detgörjagimorgon-dag!

tisdag 18 januari 2011

Vår, eller nåt...

Ute skiner solen och temperaturen ligger på 7 plus!
Nästan som att det skulle kunna vara vår. Känns så. Men naturen bara luras lite skulle jag tro, det är ju trots allt bara januari.
Dock känns det riktigt skönt att det blir lite mildare, det har ju vart kallt så länge nu.

Var på promenad med Pontus i förmiddags, var ute i 40 minuter tror jag, och han fick träna på lite lydnad, speciellt på att gå fot, både i koppel och lös, kan vara lite si och så med den saken annars. Men han var väldigt duktig! Senaste gången gjorde nog nytta, det verkade fastnat lite då! Kul!! Efter en stund verkade han inte ens tycka att det var tråkigt, utan verkade vänta på nästa kommando, och var glad och sprallig!!
Söta hund! kanske tar en tur i morgon mellan jobbturerna.

Börjar kl17 i em, slutar 9 i morgon bitti, går på igen i morgon em kl 17 och slutar 17 på torsdag... känns lite småtufft faktiskt. Känns nästan onödigt att åka hem emellan, men det ska nog bli bra.
så länge pengar kommer in så!
Ha det fint allihop!!


Pontus

torsdag 13 januari 2011

Det var en kväll i juni...

Ja, nu så här mitt i vintern behöver man påminna sig emellanåt att varmare tider väntar.
Vad är då inte bättre än att titta igenom gamla bilder och drömma sig tillbaka till värmen som var.
En kväll efter jobbet i somras, närmare bestämt i juni tog jag vägen över skogen hem. Det var ett underbart väder och jag möttes på vägen av en fantastisk solnedgång!

För alla frusna, vintertrötta därute, se och njut! Snart är vi där igen!














onsdag 12 januari 2011

Färg högt och lågt!!

Ja, sista målningen av lister fixade jag i eftermiddag i min garderob.
Men tja, bra kan man nog inte påstå att det gick... Visserligen är listerna vita och fina, men det var inte riktigt bara dom som blev vita...
Även jag och mobilen tycktes på något mystigt sätt bli vita. Är dock väldigt glad att katterna inte kom emellan dom med ;)
Står och målar i godan ro, då ringer mobilen, pratglad som jag är skuttar jag ut ur garderoben för att ta mobilen och glömmer att jag målat dörrlisterna. Och eftersom det stod en kartong utanför som hindrade dörren att öppnas helt + att det inte är fullhöjd så man lätt slår i huvudet slutar det med att jag stryker hela min sida mot ena sidan och torkar väl i stort sett av färgen igen. På mig då alltså. Och så passar jag på att gå emot med håret på den övre delen... Ja, vad ska man säga? Grann blev jag inte, inte heller listerna som jag fick måla om... Fortsätter att måla medans jag pratar i telefon, tänker mig inte för, det kliar i ansiktet och jag tar handen med penseln i... Resulterar i vit telefon. Jaja, bara torka av.
Börjar bli klar och tror i mitt stilla sinne att nu kan det väl inte gå mer snett..
Trodde jag.
Promenerar rakt på locket till färgburken som jag lagt så fint på ett ställe jag trodde att jag inte skulle gå. Men det gjorde jag minsann, kletigt värre.
Men nu, nu är det klart. Eller klart, nu återstår målningen av väggarna. Men först ska väven upp. Men snart, kan jag hänga in mina kläder i min fina garderob!
sitter väl parkerad i soffan nu, nyduschad, men det hjälpte väl sådär. Färgen i håret sitter kvar, och armarna har en vacker vitmarmorerad färg ;)
Det ska synas att man jobbat, eller?? ;D

tisdag 11 januari 2011

Det ligger en goshög i fåtöljen!

I en enda hög ligger tjejerna och sover i fåtöljen bredvid mig.
Det ser så mysigt ut!
Man skulle nog vart katt ändå, tänk att kunna ha denna fantastiska förmåga att bara kunna koppla av, att kunna koppla bort allt annat och bara sova bekymmerslöst till man känner att nu, nu är jag nog minsann tillräckligt pigg för att sträcka lite på mig och vända på steken och sedan sova en stund till på andra sidan ;)
Det ni, hade inte vart dumt!
Tror jag ska bli katt hos mig själv i mitt nästa liv, de verkar ha det rätt bra ändå :) Kan nog bli lite klurigt dock ;)
Haha, ja, vad går inte upp emot lite kvällsfunderningar!! :)

lördag 8 januari 2011

Bilder minsann!!

Nu så! Jag har minsann fått in några bilder här nu! Kom på att jag kan hämta de jag har på min bildsida; VICTORIA81.pixbo.se
Dock ligger det inte nya bilder där heller, inte heller där kan jag ladda upp nya. men, detta är bättre än inget, så jag passar på att bildbomba lite lätt med en blandad kompott!




























tisdag 4 januari 2011

En sista hälsning till El Paso ~Vila I Frid Min Vän~

Med stor sorg i hjärtat och med tårar i ögonen kan jag berätta att idag fick den vackra hästen El Paso vandra vidare till de evigt gröna ängarna.

En fantastisk häst som lärt många rida. Han föddes 1994 och har bott på ridskolan i många år, kanske 10 år? Vet inte riktigt.

Men vad jag vet är att han kommer att vara saknad av många. Inte minst av mig.
Började rida på ridskolan i våras igen och fick då Paso. En rätt alldaglig häst egentligen, väldigt söt, med lite ponny-look. Han vart ju toppen att rida! Blev vansinnigt förtjust i denna häst, kan nog säga favoriten på ridskolan, eller ja, rent av av alla de hästar jag ridit, för mig!
Fortsatte rida honom så fort jag fick chansen. Han var riktigt duktig. På en lektion i höstas släppte allt och han gick så fint!! Vilken känsla!!
Red dig sista gången i slutet på november och då deltog vi i klubbmästerskapet i dressyr och där tog vi tillsammans hem klubbmästerkapstiteln för 2010! Tack älskade Paso för det! Du var grym!!

I morse hittades du med kolik. Veterinären kallades ut, och du fick behandling som verkade hjälpa. Min vän ringde mig och berättade om läget och jag kom samtidigt som veterinären. Var med när han behandlades och eftersom allt verkade lugnt åkte jag hem igen. Men en stund senare hade du ont igen och beslut togs att du skulle köras till Skara-kliniken.
Jag kom upp till stallet igen, dels för att hjälpa till lite i stallet och klappa om dig innan du skulle åka. Innan avfärd hade du rest dig igen, jag gick in till dig och rättade till ditt täcke och gosade lite. Kramade om dig och sa att det skulle bli bra igen. Och du verkade lite piggare och det tvekades nog lite om det var nödvändigt att åka, väglaget är ju minst sagt inte lämpligt för en hästtransport. Men det är bättre att ta det säkra före det osäkra. Sa snabbt hejdå till dig och sedan lastades du och åkte.
Det var sista gången jag såg dig.
Fick veta att du var rätt pigg under resan och hade till och med bajsat.
Men vid åtta-tiden ikväll fick jag veta att det inte gått vägen, du hade fått tarmvred och det fanns inget att göra. Du fick somna in.
Nu betar du på de evigt gröna ängarna tillsammans med dina kompisar Wargas och Ragtime som fick vandra dit i höst.
Nu slipper du ha ont mer.

Vila i Frid
El Paso, du vackra lilla häst
Du kommer att vara saknad av många.


När jag har fått lurat datorn lite så kommer det bilder på vår vän Paso.

söndag 2 januari 2011

Grattis pappa!!

I kväll har vi vart på kalas, min älskade far fyller år i morgon!! Mysigt är det att träffa släkten måste jag säga!
Efter frallor med ost så väntade ett helt gäng med tårtor och kakor, hela sju sorter slogs det till med ;) Haha, jag vart skyldig till ett par av dem, bakade lite idag och tog med mig, i fall om att liksom, även fast det inte var troligt att det skulle behövas ;) Jaja, en kakorna jag hade med mig var väl lite av en present, en mjuk pepparkaka :)


Grattis Pappa!!
Ha en underbar dag i morgon!

Ja, nu var julledigheten över för denna gången för mig, i morgon väntar ett tolvtimmarspass. Skönt på sätt och vis, men i vanliga fall hade jag inte börjat förrän på tisdag kväll, men det vart ett schemabyte, och jag ska i morgon jobba den första hela måndagen på väldigt länge. Känns lite konstigt faktiskt. Ovant. men jag mjukstartar ju trots allt, 12-timmar är ju kort-dag! Senare i veckan väntar 24-timmarspasset. Men det gör inte så mycket att det är långa pass, ser fram emot att åka dit, då trivs man på sitt jobb!

För övrigt har dagen bestått av att riva tapeter, förutom bak och kalas då. Och tro det eller ej, nu har dom minsann gett med sig och lossnar så snällt så! Måste bero på mitt hysteriska vattensprayande i förrgår, inte en tapet borde sitta kvar efter det ;) Behövde väl bara mogna lite! Så nu är det kul igen att riva ner de små rackarna! Inte mycket kvar nu, en fjärdedel kanske, men det tror jag nog allt att jag blir klar med på tisdag! Hoppas jag ;)

Ha det gott, nu ska jag bädda ner mig så jag orkar den långa morgondagen!
God Natt!

lördag 1 januari 2011

Nytt år, nya förutsättningar!

Gott Nytt År!!!

Ja, då var 2010 äntligen över.
Året som jag helst glömmer. Ok, lite har vart bra, men de sakerna går att räkna på en hand. Det som inte vart bra, tja, behöver låna i alla fall ett par händer till för att kunna räkna dem...

Men nu är det över, och jag har svårt att tro att det inte kommer att bli bättre, det måste bli bättre! Och det det gör det nog. Hoppas jag.

Hoppas att alla haft en bra nyårsafton, och en någorlunda pigg nyårsdag ;) Vart rätt fräsch idag, bortsett från att jag vart trött då man inte kom i säng förrän halv tre inatt... Brukar i vanliga fall inte fixa mer än max till halv tolv... Så större delen av dagen har spenderats i soffan, utom ett besök hos mamma och pappa, samt bakat en mjuk pepparkaka. Inte dåligt tycker jag!

Några planer utöver det vanliga har jag inte gjort upp, inte mer än att renovera ;) Sedan får tiden utvisa vad som blir. Mitt vikariat är förlängt ett tag till, jätteskönt, hoppas att kunna få vara kvar där. Vi får se hur det går.

På kattsidan ser det lugnt ut (vågar knappt säga nåt... ;) ) Kanske det blir nån utställning eller två, får se vad vi har lust med. Rätt skönt att vara iväg på utställningarna med bara kameran med sig, mindre nervöst så ;)

än så länge har vintern landet i sitt grepp, och jag kan inte annat säga att jag tycker om det ändå, lite för kallt kanske. Men det är så vackert! Men längtar till våren, det gör jag allt! Ska bli så spännande att se var som dyker upp i trädgården! Och det ska bli kul att börja odla egna grönsaker här ute med! och att få göra i ordning trädgården! Det ska ju dräneras (kanske inte så kul, men skönt när det är gjort), uppfart och parkering ska fixas till, det kommer att bli så fint!

Men en sak i taget, än är det vinter, och så länge det är det så är det fix inne som gäller. Håller fortfarande på och river tapeter i garderoben, denna gången har jag tagit före-kort, missade det i sovrummet tyvärr, så där finns bara efter-kort. Så kan det bli.

Jag hoppas som sagt att detta blir ett bra år, framförallt att hälsan håller sig god hos alla.

Återigen:
Gott Nytt År!!